Betalen op je webwinkel: met Paypal

paypal als betaalmiddel voor je websiteStel je hebt een webwinkel en je wilt je klanten op een handige manier laten betalen. Je kunt dan kiezen voor het vooraf laten overmaken van je geld. Je kunt Ideal laten installeren en je kunt gebruik maken van Paypal. Over de laatste betaalvorm wil ik het in dit artikel eens hebben. Paypal heeft in Nederland weliswaar nog geen grote groep gebruikers, maar die groep groeit wel. En paypal is in het buitenland, wereldwijd een betaalsysteem wat mensen kennen.

Met Paypal kunnen particulieren en bedrijven online geld overmaken. Je kunt geld versturen en ook geld ontvangen op een Paypal rekening. Je kunt bij het betalen kiezen of je per creditcard betaald of met het geld wat op je Paypal rekening staat. Wanneer je per Creditcard betaald hoef je geen financiele informatie door te geven aan degene die het product levert. Paypal is groot geworden doordat ebay het systeem bekend maakte voor transacties op die veilingsite. Tegenwoordig is Paypal onderdeel van vele duizenden websites.

Wanneer je verkoper bent heb je dezelfde voordelen als hierboven genoemd. Je kunt nu creditcards op je site accepteren tegen een lage transactieprijs. Paypal is tevens eenvoudig aan je site toe te voegen. En zoals al eerder aangegeven is er een steeds groter wordende groep gebruikers, wat de markt aanzienlijk vergroot.

Voordelen van Paypal zijn dat de betalingen snel verwerkt worden, dat er geen financiële informatie verstrekt wordt aan derden, en het is een wereldwijd geaccepteerd systeem. Daarnaast werkt het ook nog eens eenvoudig, is het zeer veilig en juist voor kleine bedrijfjes ook nog eens een betaalbaar systeem.

Hoe meld je je nu aan? Je gaat eerst naar de website van Paypal: http://www.paypal.nl/nl. Daar klik je linksbovenin op aanmelden. Je komt dan op een pagina waarbij je de keuze moet maken voor het soort rekening dat je wilt openen. In alle gevallen is het openen van een rekening gratis. Wanneer je een premierrekening of een business rekening opent dan is het ontvangen van geld niet gratis. Dat kost €0,35 en 1,9% tot 3,4% van het bedrag dat je ontvangt. Wanneer je dus iets van honderd euro verkoopt en dat wordt via Paypal betaald, dan kost je dat €1,90 to €3,40.

Vervolgens voer je de gevraagde gegevens in en open je een rekening. Je kunt daarna ervoor kiezen om je bankrekening te koppelen aan je Paypal account of een Creditcard met bankrekening. Dit rekeningnummer wordt niet bekend gemaakt bij handelaren.
Wat je vervolgens moet doen is het bevestigen van je bankrekening, door een transactie uit te voeren, die eerst door Paypal wordt uitgevoerd. Wanneer je je Creditcard toevoegt dan kun je direct gaan winkelen, alleen een bankrekening toevoegen kost een dag of 5, voordat je kunt gaan betalen met Paypal.

Tot die tijd kun je eens rondkijken op de website. Zo kun je in het onderdeel handelaarsservices allerlei informatie vinden voor het plaatsen van betaalknoppen op je website. Alles in het Nederlands en zeer begrijpelijk.

Al met al is Paypal zeker aan te bevelen als je zaken gaat verkopen. Veilig, betrouwbaar, snel en bekend.

4 Reacties

  1. Reken dit nog maar eens goed uit 😉

    Wel goed artikel verder!

    €0,35 en 1,9% tot 3,4% van het bedrag dat je ontvangt. Wanneer je dus iets van honderd euro verkoopt en dat wordt via Paypal betaald, dan kost je dat €1,90 to(t) €3,40.

    = 1.90 + 0.35 = 2.25
    = 3.40 + 0.35 = 3.75

  2. De kosten staan wel genoemd in bovenstaand artikel. Ik ben bezig met een artikel, inclusief filmpje, over de implementatie. Dat is niet zo heel ingewikkeld trouwens. Even geduld dus nog.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *