CSSref, De complete stijlreferentie.

Het gebruik van stylesheets groeit met de dag. Steeds meer mensen gaan het nut van
stijlen inzien. Hoe je die stijlen gebruikt, wat je er mee kunt de mogelijkheden zijn zo veel
meer groter als met alleen maar html. Bij cssref.be, wat inmiddels is opgeheven,
kun je een uitgebreide inleiding en verdieping vinden over het gebruik.
De attributenlijst maakt de website compleet. Wij voelden de makers eens aan de tand.

De site cssref.be is een project van twee eerstejaars studenten, Sven Cnudde en Sven Hendrickx, die een website moesten maken met daarin de eis dat html en css juist waren gestructureerd. Welk onderwerp kun je dan beter kiezen dan CSS. Hiermee werd een breed publiek aangesproken en het nut van de site was direct duidelijk.

Op de vraag waarom CSS zo’n goede aanvulling is op HTML is het antwoord helder; “De opmaakmogelijkheden van HTML zijn gelimiteerd en verouderd. Attributen als ‘bgcolor’ worden bijna niet meer gebruikt. Daarvoor biedt CSS een goede oplossing en eigenlijk veel uitgebreidere mogelijkheden.”
Er zit dus duidelijk groei in het gebruik van stijlbladen. Bij het W3C heeft men CSS3 alweer klaar.
“De toekomst van CSS ziet er rooskleurig uit”, aldus Sven; “De mogelijkheden blijven groeien en meer en meer mensen gebruiken CSS op een juiste manier om hun websites te maken. Dit allemaal omdat het gebruik heel erg flexibel is niet erg complex.”

Volgens de makers van CSSref moet je met basiskennis html al in staat zijn om met een paar uur les ook CSS te kunnen gebruiken op je website.

CSSref.be krijgt iedere dag mailtjes van beginners en gevorderden met vragen. Dit is niet altijd even gemakkelijk omdat “velen geen kleine dingetjes vragen, soms denk ik dat mensen cssref zien als een forum waar je op al je vragen een antwoord krijgt”, geeft Sven aan.
Hoewel de site nederlandstalig is komen er veel bezoekers. Dat bewijst volgens de makers dat ze in hun opzet geslaagd zijn.

Sven Cnudde zal binnenkort ook een uitbreiding maken. Zijn eindejaarsproject gaat namelijk over PHP. De site zal gelijk zijn aan CSSref.be maar dus phpref moet gaan heten. Deze site is nog in volle ontwikkeling, het staat ook nog niet vast tot hoever ze deze site gaan uitwerken. Hopelijk blijft deze site niet te beperkt, ze proberen er dan ook een community rond te bouwen. Ze zijn ook nog op zoek naar een goede hosting. Cssref wordt nu gratis gehost op een IIS server, deze ondersteund dus geen PHP.

Top 5

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *