Dreamweaver

Domeinnaam en hosting via Versio.nl

Een van de belangrijkste spelers op de markt van editors is Dreamweaver. Of je nu een beginner bent of een professional, met Dreamweaver kun je uit de voeten. Je kunt gebruik maken van sjablonen, stylesheets kun je makkelijk integreren en een groot voordeel is ook dat Flash en Fireworks makkelijk te integreren zijn in Dreamweaver. Deze komen allemaal van hetzelfde bedrijf namelijk Macromedia.

Op de website van Macromedia kun je Dreamweaver downloaden. Je krijgt dan een probeerversie voor dertig dagen. Op zich is dit aan te bevelen. Het is namelijk een duur programmma. Als het dan bevalt kun je de licentie aanschaffen. Het is zeker te overwegen om ook eens Flash MX te downloaden en eventueel ook Fireworks. Beide programma’s zijn heel handig te integereren in Dreamweaver. Dat is meteen ook het grote voordeel van Dreamweaver. Je hebt namelijk ongeveer alles in huis wat een professionele webdesigner nodig heeft.

Het is overigens een idee om eens wat computerbladen te bekijken om te zien of er een gratis cd bij zit. Een aantal bladen geeft wel eens een gratis probeerversie weg van Dreamweaver of andere leuke programma’s. Dit bespaart je eventuele downloadtijd of mb’s.

In het opstartscherm krijg je een heel aantal mogelijkheden voorgeschoteld. Dit toont meteen de veelzijdigheid van het programma. Zo kun je een eenvoudig html-document maken, maar ook beginnen met een template, die aangeboden wordt. Pas wel op met die templates, want het lijkt allemaal heel mooi, maar zodra echte kenners je website zien, herkennen ze dat direct als een dreamweaver template.

Nog een handigheidje van dreamweaver is dat je een eigen template kunt maken, waarmee je je website opbouwt. Hierbij gebruik je steeds dezelfde basis. Zodra je hierin wat aanpast, is dat gelijk in alle pagina’s die op de template zijn gebaseerd veranderd. Heel handig als je nog wel eens wat aanpast in de lay-out. Tot zover dit artikel. Het is aan te bevelen eerst Dreamweaver te downloaden, dan wat te experimenteren en binnenkort volgen er weer artikelen over deze editor.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *