Een cursus 'website maken', meer informatie

Nog een paar weken en dan start ik met de cursus ‘website maken’. Om een beetje een idee te geven wat de cursus inhoud geef ik vandaag alvast een voorproefje van wat ik wil gaan behandelen en waarom deze cursus anders is en naar mijn idee ook beter is.

Teksten en opdrachten

De hele cursus bestaat uit teksten en plaatjes. Deze teksten zijn in duidelijke taal geschreven en bieden je stap voor stap informatie over hoe je een website gaat maken. Aan het einde van elke les worden er opdrachten gegeven. Deze opdrachten moet je doen om de volgende stap te maken.

De een zal een week nodig hebben voor een les, de ander een maand. Dat maakt niet uit. Je mag er net zolang over doen als je wilt. Alle teksten blijven online staan zolang deze website online blijft.

Audio en video

Maar een eigentijdse cursus bestaat niet alleen uit tekst, maar ook uit audio en video. Vandaar dat in de cursus ‘website maken’ veel teksten ook in audio (mp3) formaat verschijnen. Zo kun je eerst luisteren naar alles wat je gaat leren, bijvoorbeeld in de auto, trein of bus. Later print je de teksten uit en heb je alles ook nog eens op papier.

Daarnaast staan er korte video’s in de cursus. Bijvoorbeeld om eenvoudig te laten zien hoe een bepaald programma werkt of hoe je iets moet doen. De video’s vormen een aanvulling op de teksten en audio.

Geld verdienen met een website

Een van de doelen bij het maken van een website zou kunnen zijn om er ook wat geld mee te verdienen. Een belangrijk onderdeel verderop in de cursus wordt de manier waarop dat kan. Hierbij zal ik een aantal voorbeelden geven van manieren waarop je geld kunt verdienen en wat je daarvoor moet doen.

Op deze manier heeft de cursus een meerwaarde ten opzichte van veel andere cursussen die dit onderdeel niet behandelen en op deze manier het bouwen en hebben van een website onder hobby scharen terwijl er tegenwoordig volop mogelijkheden zijn om je website meer dan een hobby te laten zijn.

Elkaar helpen

Zoals ik al eerder schreef is een belangrijk onderdeel van de cursus de exclusieve toegang tot het cursus forum. Niet alleen kun je van de cursus leren, maar ook van elkaar. Er zijn altijd vragen die de cursus niet beantwoordt, maar waar je als cursist wel tegenaan loopt. De antwoorden komen niet alleen van mij, maar ook van andere cursisten en specialisten.

Stap voor stap meer informatie

De cursus komt niet in een keer, maar stap voor stap. Voordeel daarvan is dat je als cursist ook de tijd kunt nemen om de informatie die je krijgt tot je te nemen. Voordeel is dat je dan eventuele op- en aanmerkingen kwijt kunt en dat ik deze dan direct in het vervolg kan verwerken. Waarom ik dat doe?

Als leraar kan ik een les voorbereiden, of een heel jaar aan lessen voorbereiden, maar er komen altijd zaken tussendoor, dingen veranderen, of de leerlingen hebben net andere vragen. Door stap voor stap informatie te geven kan ik inspelen op dit soort zaken en kan ik inhaken op actuele vragen. Voor iedereen de beste manier om verder te komen.

Bonusmateriaal

Volgende week hoop ik een bonusvideo over de cursus te kunnen afronden. Daarmee krijg je in het kort een idee waar de cursus over gaat en welke onderwerpen ik wil behandelen. Hou de site dus in de gaten als je interesse hebt. Het is nog handiger om je in te schrijven om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen en de startdatum van de cursus.


Naam:

Email:


Bjorn Simmering

2 Reacties

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *