Iphone versie html-site

Voor de bezitters van een Iphone, een Ipod touch of een Android toestel, html-site is nu ook te bekijken in een mobiele versie. Met behulp van de WordPress plugin“Wptouch” is de site aangepast te bekijken.
Mocht je geen iphone of ipod touch hebben, dan kun je hieronder wat screenshots bekijken.

wp touch

Wptouch, de mogelijkheden

Wp touch zorgt ervoor dat er voor de gewone bezoekers niets veranderd. Alleen voor de bezoeker die de site bezoekt (via de normale URL) met een iphone, die krijgt een aangepaste versie van de site te zien. HTML-site was in de mobiele browser niet echt mooi. Met deze plugin is de site optimaal te gebruiken vanaf een mobiele browser. Mocht je toch de gewone versie bekijken dan kun je dat instellen, onderaan de indexpagina van de mobiele site.

En, werkt het?

Aangezien de totale plugin nog geen 260 kb groot is, zitten er niet veel nadelen aan het systeem. Het bekijkt of je de site mobiel of gewoon benaderd en daar wordt de layout op aangepast. Als gebruiker van de plugin is er niet veel moeite voor nodig. Installeren en het werkt. Een zeer handige en gebruiksvriendelijke plugin dus.

Een logo voor de site

Voor de site heb ik een logo, welke verschijnt op de startpagina van de iphone wanneer je daarop eens snelkoppeling installeert. Een handige toevoeging dus.
iphone logo

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *