kwamutegen.nl over irritaties in het verkeer

Op vrijdag 20 maart is een nieuwe site gelanceerd. Deze site, kwamutegen.nl gaat proberen irritaties in het verkeer terug te dringen door er met elkaar over te gaan communiceren. Dit gebeurd aan de hand van het kenteken, persoonsgegevens worden niet vermeld. Een nieuwe site, we gaan er eens even naar kijken.

Layout

Opvallend aan de site is de felblauwe kleur die het geheel niet mooi maakt. Waarschijnlijk is functionaliteit belangrijker dan hoe het er uit ziet.

De site van kwamutegen.nl

De plaatjes zijn korrelig, de kentekenbordjes die je in kunt vullen zijn niet mooi en dat moet toch eenvoudig op te lossen zijn. Ook het menu, wat geplaatst is in rechthoeken met afgeronde hoeken is niet mooi. De hoeken zijn erg pixelig en het geheel geeft een wat amateuristische uitstraling. Er zijn zelfs pagina’s waar de onderrand van de tekstvakken in de footer vallen en daardoor geen mooie opmaak hebben. Dit moet toch veel beter kunnen, zelfs als je iets gratis laat maken, want dat er verder geen geld aan uitgegeven is, lijkt duidelijk. Overigens is er wel geld beschikbaar aangezien de site adverteert op Radio 1 en op de regionale zenders.

Korrelige kentekenplaat

Techniek

De code is ouderwets opgebouwd. Er is met tabellen gewerkt en scripts staan door de code heen, evenals de css code, wat niet in een apart bestand is geplaatst. Zoekmachine optimalisatie is bepaald geen speerpunt. Kopteksten zijn niet gebruikt, divs hebben geen specifieke functie en er staat nergens waar de site over gaat. Een zoekmachine heeft er weinig aan. Het succes van een dergelijke site hangt toch af van de hoeveelheid gebruikers. Hoe meer hoe beter, dan gaat het pas werken. Op deze manier vrees ik dat het niet gehaald wordt.

Doelstelling

Natuurlijk is niet alles slecht. Het idee achter de site is goed. Naast deze doelstelling willen ze ook geld inzamelen om kinderen te ondersteunen die betrokken waren bij een verkeersongeval. Je kunt zelfs een automemo winnen als je je vlot inschrijft, maar waarom dan geen professionele site maken? Daarmee kom je vertrouwd over en heb je meer kans om te overleven in de moeilijke markt van internet.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *