Maak uw website voor iedereen bereikbaar

Het aantal mensen dat gebruikt maakt van internet als informatiebron neemt iedere dag toe, maar daarmee maken er ook meer en meer mensen gebruik van, die te maken hebben met een handicap. Een aantal zaken leveren grote problemen op voor mensen met een handicap. De organisatie ‘drempelsweg.nl’ probeert het Internet voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te houden.

In dit artikel willen we een aantal tips geven om je website toegankelijker te maken en bereikbaar te houden.

Lettergroote
Probeer bij de keuze van de lettergrootte rekening te houden met slechtzienden, biedt een normale grootte aan, of als je het anders wilt, de mogelijkheid om van lettergrootte te veranderen. Hiervoor zijn op het internet wel scripts te vinden.

Taal code
Als je in de body-tag het attribuut ‘lang’ toevoegt dan help je een visueel gehandicapte enorm. Hierdoor weet de browser welke taal er op de website staat. Zeker bij het omzetten naar een gesproken manier van de website bekijken is dit van belang. Bijvoorbeeld:

<body lang=”nl”>

Plaatjes benoemen
Met het attribuut ‘alt’ bij een plaatje geef je aan wat er op de plaats van een plaatje door een voice-browser gesproken moet worden. Zet hier dus altijd wat neer, zodat er duidelijkheid is over wat er op een plaatje te zien is. Dat doe je dus als volgt:

<img src=”drempels.gif” alt=”Logo van drempelsweg.nl” />

Drempels weg
Neem eens een kijkje op de website van Drempelsweg.nl en doe je voordeel met alle idee├źn die ze je hier geven. Maak je website ook geschikt voor mensen met een handicap en je stelt een hele grote groep bezoekers weer tevreden.
Succes

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *