nu.nl start duitse nieuwssite

De populaire nieuwssite nu.nl heeft sinds kort ook een Duitstalige versie, dnews.de. De site ziet er ongeveer hetzelfde uit als de Nederlandstalige variant, wel in het Duits en met Duitsland georienteerde artikelen. De kracht zit hem, volgens de makers, in het totaaloverzicht van het nieuws in het kort. Je bent snel van alles op de hoogte. Zou het een succes kunnen worden? Een overzicht.

Domeinnaam

Met Nu.nl heeft de site een fantastische tweeletter domeinnaam in handen. Alleen de naam is al veel geld waard. Jetzt.de was al bezet. De mensen achter nu.nl moesten dus hun toevlucht nemen naar een beschikbare naam die ook blijft hangen. Of ze daar in geslaagd zijn, ik waag het te betwijfelen. Al is het logo natuurlijk wel weer handig nagemaakt van de originele nu.nl versie.

dnews logo en menu

Kort maar krachtig

“Nachrichten auf einen Blick”, is het uitgangspunt van de site en hiermee hebben ze een krachtig wapen in handen. De meeste andere nieuwssites in Duitsland hebben lange artikelen en diepgravende achtergrondverhalen. Om in korte tijd op de hoogte te zijn van het laatste nieuws, was wat lastig. Daar hoopt Dnews.de nu natuurlijk verandering in te brengen, en dat kan wel eens een goede zet zijn.

De site van Dnews.de

Andere Duitse nieuwssites

Zoals al aangegeven zijn andere nieuwssites veel ‘zwaarder’ qua inhoud. Zo is daar de site van ‘Der Spiegel‘, zomaar een artikel aanklikken en je krijgt een ellenlang verhaal voorgeschoteld.

Der Spiegel

We hebben daar de site van Tagesschau, het Duitse publieke omroep journaal. Degelijk en inhoudelijk zeer goed, maar het meest frivole onderdeel is waarschijnlijk het weerbericht.

Tagesschau

Als derde noemen we nog de site van de suddeutsche zeitung. Een site van een krant. Als titel hebben ze “Nachrichten aus Politik, Kultur, Wirtschaft und Sport”, dan weet je wel wat het Duitse volk graag leest. Al ligt de nadruk voor dnews ook wel meer op zaken als politiek en voetbal, gewoon omdat het daar meer interesseert.

Suddeutsche Zeitung

De toekomst

Met een sterke naam in Nederland kan Dnews wel eens een website van betekenis worden in ons buurland. Aan de andere kant moeten ze opereren tegen een aantal andere sterke spelers die niet zomaar voorbij gestreefd zullen worden, al zal dat niet direct de bedoeling zijn. Ook gaat nu.nl proberen om in de toekomst andere landen ook aan hetzelfde idee te verbinden. “Landen als Frankrijk en Belgie lijken voor de hand te liggen”, aldus nu.nl

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *