Review: Een eigen webwinkel voor Dummies

Voor de serie over het starten van een eigen webwinkel is een goed naslagwerk onmisbaar. Het boek ‘Een eigen webwinkel voor Dummies was de gelegenheid om eens in de wereld van webwinkels te duiken. Het boek biedt voor starters een goed handboek om stap voor stap een eigen webwinkel te gaan beginnen. Waar gaat het boek over, wat staat er in en is het de investering van €27,95 wel waard?

webwinkel voor dummies boekDe tweede druk van Een eigen webwinkel voor Dummies is nog maar net uit. Dat maakt een aanschaf op dit moment wel aantrekkelijk aangezien je daarmee de meest actuele informatie in huis haalt. Zo staan er veel screenshots in van websites en dit zijn vrij actuele versies. Je ziet dus geen oude plaatjes meer en dat geeft het boek wel zo zijn extra’s.

Ook zit er een CD-rom bij, wat niet direct een meerwaarde heeft omdat iedere webwinkel software die er op staat ook van het internet is te halen. Bij een tweede blik op de CD-rom blijkt overigens dat er ook software bij zit die je niet van het internet afhaalt en wat dus bonus is als je dit boek koopt.

Het boek behandelt veel informatie. Doordat het in een boek staat heb je alles direct bij elkaar. Je legt het bij het starten van een webwinkel naast je computer neer en je hebt een vrij compleet naslagwerk. De handige spiekbriefjes voorin zijn aardig, maar niet noodzakelijk. Maar goed, dat hoort bij het concept van de ‘dummies’ reeks.

De informatie bestaat uit zes delen. Het eerste deel bestaat uit basisinformatie betreffende webwinkels. In het tweede deel gaat het over producten en leveranciers. Het derde deel gaat over de software die je kunt gebruiken, voor de webwinkel zelf, maar ook voor het betalen.

De andere drie delen gaan over de praktische uitvoering van het opzetten van een webwinkel. Dit houdt bijvoorbeeld in dat het gaat over ontwerp, design, administratie, reclame en zoekmachines.

Al met al is het boek een aanrader voor iedereen die de eerste stappen wil wagen bij het opzetten van een webwinkel. Het geeft je de nodige informatie en gaat uitgebreid in op de details. De vele plaatjes maken het allemaal aantrekkelijk en visueel interessant. Kortom, de investering zeker waard! Je kunt het boek bestellen bij computerboek.nl.

1 Reactie

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *