Sitepoint marktplaats naar Flippa.com

De marktplaats van Sitepoint, een van de grootste koop en verkoopsites voor websites gaat verhuizen naar een nieuw domein: Flippa.com.
Op dit domein staan nu alleen nog maar nep sites, maar volgens een bericht op http://flippadotcom.wordpress.com gaat het er wel naar toe dat dit de grootste marktplaats ter wereld wordt.

flippa.comDe naam is afgeleid van website flipping, waar het erom gaat een website te kopen, om te bouwen en met winst te verkopen.

In het artikel wordt aangegeven dat er veel nieuwe mogelijkheden zijn.

1. Priveverkopen. Je kunt je site aanbieden voor een veiling, maar ook in een priveverkoop, je krijgt dan zelf biedingen binnen en kunt dan bepalen of je website voor die prijs weg kan.

2. Zelf een categorie bepalen. In plaats van vaststaande categorieen, kun je nu zelf bepalen wat de categorie is waar je site bij hoort. Het zoeken naar een specifieke site wordt hierdoor ook gemakkelijker.

3. Emailbericht bij een melding die overeenkomt met zoekcriteria. Je geeft criteria op voor een bepaalde website, wanneer een dergelijke website aangeboden wordt ontvang je automatisch een emailbericht.

4. Meer zekerheid door telefoonnummers. Je moet je telefoonnummer gaan opgeven bij een verkoop, wat de veiligheid ten goede komt.

5. Breder aanbod van statistieken betreffende een website

6. Nieuwe prijzen. Om je site te plaatsen betaal je in alle gevallen $19. Daarnaast betaal je bij een succesvolle verkoop 5% met een maximum van $499.

Een interessante ontwikkeling dus.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *