Websites met computernieuws

Deze keer een overzicht van websites die computer gerelateerd nieuws brengen. De websites hebben allemaal een relatie met internet, aangezien de computer en internet zaken tegenwoordig dicht bij elkaar liggen. Sommige sites zullen bekend zijn, andere sites wat minder. Opvallend bij het bijeen verzamelen van dit overzicht is dat ze vaak berichten brengen die op alle andere sites ook te lezen zijn. Met andere woorden, wie is het meest origineel?

Computeridee

De website die hoort bij het alom bekende computertijdschrift ‘computeridee‘, heeft een behoorlijke groep vaste bezoekers. Omdat het tijdschrift een grote schare lezers heeft, is de website die er bij hoort verzekerd van veel mensen die er een kijkje nemen. De site is vooral functioneel, maar niet erg up to date qua layout. Het komt een beetje jaren 90 over, maar de inhoud is natuurlijk prima en degelijk zoals van een gerenommeerd tijdschrift verwacht mag worden natuurlijk.

computeridee

Webwereld

De website ‘Webwereld‘ heeft sinds de laatste update een flink verbeterde layout. Alles ziet er wat fraaier uit en geeft een professionele ‘look’. De site is snel met nieuws, inhoudelijk goed ge├»nformeerd en ook diepgravende artikelen worden niet geschuwd. Kortom een site die zeker bij je favorieten moet staan.

webwereld

ZDnet

ZDnet is een drukke en volle site, waar dan ook heel veel te vinden is. De site is al jaren een begrip. Hier zijn ook veel downloads rechtstreeks vanaf de site te vinden, waar de andere sites alleen maar linken. ZDnet heeft vele nationale varianten, zoals een Belgische, Duitse en Engelse versie.

ZDnet

Tweakers.net

Een grote naam in het land van de computergebruiker en ver daar buiten is tweakers.net. De site heeft meer dan 2,5 miljoen pageviews in 24 uur en dan ben je bepaald een grote speler. VNU heeft met deze site een begrip in handen. De site is altijd zeer goed geïnformeerd over wat er gebeurd, het forum heeft een grote groep gebruikers zodat je altijd antwoord op je vraag kunt verwachten. De gebruiker is overigens het middelpunt op deze fraai en doeltreffend vormgegeven site.

tweakers.net

Breekpunt

Breekpunt is een wat kleinere site dan voorgaande, maar volgestopt met allerhande informatie. Het is wel zaak even goed te zoeken naar datgene wat je wilt. De site staat vol tips, trucs en boekbesprekingen, maar ook het laatste nieuws op computergebied.

breekpunt

HCC

De Hobby Computer Club, HCC, stamt al uit 1977, maar dat is de website niet aan te zien, deze is eigentijds en actueel. Nieuwsberichten, achtergronden en verenigingsberichten vormen de rode draad van de website. Voor iedere manier van computergebruik is er op deze site wel wat te vinden.

hcc

Nu.nl

Ongeevenaard in eenvoud, de website van Nu.nl. De site houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en dus ook van het laatste nieuws op het gebied van internet.

nu.nl

Marie-Jose Klaver

Deze weblog van Marie-Jose Klaver over digitale zaken, is onderdeel van het NRC Handelsblad online. De weblog handelt doorgaans over interessante en boeiende zaken en is actueel en to the point. Kortom een goede site om regelmatig een bezoek te brengen.

nrc klaver

PCMweb

De laatste in de rij is PCMWeb. Deze site is een onderdeel van het ‘Personal Computer Magazine’. De site is net als de andere sites brenger van het laatste nieuws. Ook een forum en een testcenter vormen een onderdeel van deze site.

pcmweb

Conclusie

Op de meeste onderdelen doen de sites niet veel onder voor elkaar. In positieve zin sprint tweakers.net er wel uit. Het is een site die tot de verbeelding spreekt, er goed uit ziet en net wat meer de gebruiker in het middelpunt heeft staan. De andere sites hebben het over producten, schrijven goede artikelen en hebben een forum. Tweakers.net draait om zijn gebruikers en die krijgen daar ook wat voor terug. Daar moeten we misschien wel een voorbeeld aan nemen…
Wat is jouw favoriete site?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *